loading
facebook
  • ÚJDONSÁG! Közvetlen Budapest-Marsa Alam járat!

  • MAHARA CLUB - Red Sea Hotels Törzsutas Program - www.maharaclub.com

  • Évente több, mint 500 000 ETI utas Európából!

  • HA EGYIPTOM, AKKOR ETI!

  • Budapesti kedvezményes parkolási lehetőségért érdeklődjön irodánkban!

  • ETI - ezt megengedhETI!

  • A Red Sea Hotellánc kizárólagos képviselője Magyarországon!

  • Egész nyáron Hurghada debreceni indulással!

Keresés & Foglalás


Service-Vonal
0036 1 235 0901
Információ&Foglalás
Hétfő-Péntek 09:00-18:00

A Nílusi hajóút programja

 

 
  Nilkreuzfahrt und Badeurlaub - ETI.at  Nilkreuzfahrt Badeurlaub - ETI.at 


 

Útvonal 
7 éjszakás nílusi hajóút

 1. Nap  ÉRKEZÉS LUXORBA

A nílusi hajóút Luxorban kezdődik. A kihajózás után egy kellemes ebéd során hangolódhat rá az útra. A Luxorba való megérkezés időpontjától függően lehetőség adódhat arra, hogy még a kihajózás előtt felfedezzék Luxort egyénileg. Étkezések és a szállás Luxorban, a hajó fedélzetén.

2.  Nap LUXOR

Reggeli után a világ egyik legnagyobb szakrális építményének megtekintésére kerül sor: Karnak szövevényes templom együttese a lenyűgöző oszlopsoraival. Ezután következik a gyönyörű fekvésű Luxori-templom, majd délután a hajó útnak indul, Esznán keresztül Kom Ombo felé. Étkezések és szállás a hajón.

3.  Nap KOM OMBO

A lehetőségeknek megfelelően a hajó útközben kiköt Edfu-ban, ahol a Napisten, Hórusz temploma tekinthető meg, mely a legjobb állapotban megmaradt templomnak számít Egyiptomban. Tovább hajózva, Kom Ombo-ban csodálhatjuk meg a krokodilfejű Isten: Sobek, és a sólyomfejű Isten, Haroeris templomát. Az út hátralévő részében, Asszuán felé hajózva pedig lenyűgöző nílusi környezetben gyönyörködhetünk a táj szépségeiben. Étkezések és szállás a hajón.

 4.  Nap ASSZUÁN

Motorcsónakokkal ellátogatunk Agilika szigetére, ahol a Philae-templom található. A templomot a termékenység Istennőjének, Ízisznek szentelték és a Nílus gyöngyszemének is nevezik. Utunkat a lélegzetelállító asszuáni gáthoz folytatjuk. A gigantikus víztározó 500 kilométer hosszú. A Nílus jobb partján látható a félkész, 42 méter magas gránit obeliszk. Délután egyénileg, motorcsónakkal fedezhetik fel Asszuánt. Étkezések és szállás a hajón.

5.  Nap ASSZUÁN ÉS KÖRNYÉKE

Ezen a napon 2 lehetőség közül lehet választani: látogatás a festői asszuáni bazárba, vagy fakultatív kirándulás Abu Simbelbe. Utóbbiban található Egyiptom két legimpozánsabb temploma: a nagyobb méretű II. Ramszesznek, a kisebbik pedig feleségének, Nefertarinak állít emléket. Mindkét templom kitűnően példázza az egyiptomi építészet sokszínűségét és egyben a technika csodáját is, mivel mindkettőt a víztározó megépítésénél egy áthelyezéssel óvták meg. Étkezések és szállás a hajón. Délután kirándulás a Kitchener-sziget botanikus kertjébe.

6.  Nap NÍLUSI HAJÓÚT LUXORBA

Élvezze a hajó napozóteraszának kényelmét és gyönyörködjön a nílusi tájban. Késő este érjük el Luxort. Az este folyamán fakultatív keretek között élvezhető a Karnaki-templom egyedülálló fény- és hangjátéka. Étkezések és szállás a hajón.

7.  Nap NYUGAT-THÉBA

A reggelit követően átszeljük a Nílust és Nyugat-Théba felé vesszük az irányt, ahol a Királyok-Völgye tárul majd elénk. Az egyedülálló és részben jó állapotban megmaradt sziklasírok falfestményei tökéletesen visszaadják azt az ókori elképzelést, ahogyan a lélek átvándorolt a túlvilágra. (Tutanhamon sírjának meglátogatása fakultatív). A körülményeknek megfelelően lehetőség nyílik Medinet Habu-ban III. Ramszesz templomának megtekintésére. Hatsepszut csodálatos lépcsős temploma és a Memnon Kolosszus felfedezése is a program része. Étkezések és a szállás a hajón.