loading
facebook
 • 2018 Nyár - már foglalható!

 • ÚJDONSÁG! Március 25-től közvetlen Budapest-Marsa Alam járat!

 • MAHARA CLUB - Red Sea Hotels Törzsutas Program - www.maharaclub.com

 • HA EGYIPTOM, AKKOR ETI!

 • MÁR FOGLALHATÓ! Közvetlen Debrecen-Hurghada járat, június 15-től minden pénteken!

 • Budapesti és bécsi kedvezményes parkolási lehetőségért érdeklődjön irodánkban!

 • Grand Resort Hurghada 5*, all inclusive ellátással, január 24-i budapesti indulással már 48 000 HUF/fő ártól!

 • ETI - ezt megengedhETI!

 • A Red Sea Hotellánc kizárólagos képviselője Magyarországon!

Keresés & Foglalás


Service-Vonal
0036 1 235 0901
Információ&Foglalás
Hétfő-Péntek 09:00-18:00

A Nílusi hajóút programja

 

 
  Nilkreuzfahrt und Badeurlaub - ETI.at  Nilkreuzfahrt Badeurlaub - ETI.at 


 1. Nap

ÉRKEZÉS LUXORBA

 

A nílusi hajóút Luxorban kezdődik. A kihajózás után egy kellemes ebéd során hangolódhat rá az útra. A Luxorba való megérkezés időpontjától függően esetleg még lehetőség lesz arra, hogy a kihajózás előtt Luxort egy picit egyénileg felfedezzék. Étkezések és a szállás Luxorban, a hajó fedélzetén.

 1. Nap

KELET-THÉBA

 

Reggeli után a világ egyik legnagyobb szakrális építményének megtekintésére kerül sor: Karnak szövevényes templom együttese a lenyűgöző oszlopsoraival. Ezután következik a gyönyörű fekvésű Luxori-templom megtekintése. Délután a hajóútnak indul Esnán keresztül Kom Ombo felé. Étkezések és szállás a hajón.

 1. Nap

KOM OMBO

 

A lehetőségeknek megfelelően a hajó útközben kiköt Edfuban, ahol a Napisten, Horus temploma tekinthető meg. Ez a templom a legjobb állapotban megmaradt templomnak számít Egyiptomban. Tovább hajózva Kom Omboban megtekinthetjük a krokodilfejű Isten Sobek, és a sólyomfejű Isten Haroeris templomát. Az út hátralévő részében, Assuán felé hajózva pedig adja át magát a táj szépségének és gyönyörködjön a lenyűgöző nílusi környezetben. Étkezések és szállás a hajón.

 

 1. Nap

ASSUAN

 

Ezen a napon motorcsónakokkal ellátogatunk Agilika szigetére, ahol a Philae-templom található. A templomot a termékenység Istennőjének, Ízisznek szentelték és a templomot a Nílus gyöngyszemének is nevezik. Utunkat a lenyűgöző asszuáni gáthoz folytatjuk. A gigantikus víztározó 500 kilométer hosszú. A Nílus jobb partján látható a félkész, 42 méter magas gránit obeliszk.   A délután folyamán egyénileg van lehetőség felfedezni Asszuánt egy motorcsónakos túra során. Étkezések és szállás a hajón.

 

 1. Nap

ASSUAN ÉS KÖRNYÉKE

A mai nap folyamán a következő lehetőségek közül választhat: látogasson el a festői, lenyűgöző asszuáni bazárba, vagy vegyen részt egy fakultatív kiránduláson Abu Simbelbe. Itt található Egyiptom 2 legimpozánsabb temploma, a nagyobb II. Ramses temploma, a kisebb feleségének Nefertarinak állít emléket. Mindkét templom kitűnően példázza az egyiptomi építészet sokszínűségét, a technika csodáit. Étkezések és szállás a hajón. Délután kirándulás egy botanikus kertbe a Kitchner-szigetre.

 

 1. Nap

NÍLUSI HAJÓÚT LUXORBA

 

Élvezze a hajó napozóteraszának kényelmét és gyönyörködjön a lenyűgöző nílusi tájban. Késő este érjük el Luxort. Az este folyamán fakultatív keretek között megtekinthető a Karnaki-templom egyedülálló fény-és hangjátéka. Étkezések és szállás a hajón.

 

 1. Nap

NYUGAT-THÉBA

 

Reggelit követően átszeljük a Nílus és Nyugat-Théba felé vesszük az irányt, ahol a lenyűgöző Királyok-Völgye kerül megtekintésre. Az egyedülálló és részben jó állapotban megmaradt sziklasírok falfestményei kiváló képet mutatnak arra az ókori egyiptomi elképzelésre, hogyan a lélek hogyan vándorolt a túlvilágra. (Tutanhamon sírjának a meglátogatása fakultatív). A körülményeknek megfelelően lehetőség nyílik Medinet Habuban a III. Ramses templomának a megtekintésére. Majd megtekintésre kerül Hatschepsut csodálatos lépcsős temploma valamint a Memnon Kolosszus. Étkezések és a szállás a hajón.

 

 1. Nap

VISSZAUTAZÁS HURGHADÁRA VAGY MAKADI BAY-RE

 

KIRÁNDULÁS CSOMAG

160 €, -/FELNŐTT

90 €,-/GYEREK

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fakultatív programokon való részvétel díját a részvételi díj nem tartalmazza, kivéve, ha a kiválasztott hajó mellett már szerepel a „kiránduláscsomagot az ár már tartalmazza” felirat. Az alábbi kiránduláscsomag a helyszínen is foglalható. A fakultatív programként szereplő programok kizárólag a helyszínen foglalhatóak.

 

Az alábbi csomag tartalmazza:

LUXOR, THEBEN WEST: Királyok-Völgye, Hatschepsut-templom, Memnon Kolosszus, a karnaki és luxori templom

KOM OMBO: Sobek-templom

ASSUAN: asszuáni víztározó, Nasser-tó, Philae-templom, Obeliszk, botanikus kert megtekintése motoros hajóval