betöltés ...
Marsa Alam

FELSZÍNI BÚVÁRKODÁS - LAZÍTÓ MASSZÁZS- EBÉD A PARTI SÉTÁNYON- ESTI SÉTA A FÖVENYEN- ETI MAXI GYEREKKLUB -  KULINÁRIS ÉLMÉNYEK- PÁR PERCNYI BUSZTRANSZFER A REPÜLŐTÉRRŐL- ÜZLETEK- SZÓRAKOZÓHELYEK- KORALLOK- SZÍNES VÍZ ALATTI VILÁG

MARSA ALAM: Az Egyiptom déli részén található halászfalu kitűnő választás a kifejezetten nyugalmat keresőknek és a búvárkodni vágyóknak. Ez a hely a történelem során a Nílus-delta és a Vörös-tenger közötti fontos kereskedelmi útvonalán helyezkedett el. A kávézók és üzletek mellett az érintetlen tenger alatti világ teljesen elvarázsolja az idelátogatókat és a merülni vágyókat.

PORT GHALIB: A mesterségesen kialakított luxus üdülőövezet, Port Ghalib, kb. 60 km-re északra található Marsa Alam-tól. A gyönyörű partszakasz 4 kilométeres hosszúságban veszi körbe a festői tájat. Az üdülő központjában luxus jachtkikötő, modern üzletek, butikok, éttermek, bárok és kávézók várják a vendégeket. Számos program kínálkozik a szabadidő eltöltésére, legyen akár az vízen, víz alatt, a sivatagban, vagy Red Sea Spa wellnessközpontban. Ha a tiszta csillagos ég alatt szeretne késő estig szórakozni, itt megtalálta a megfelelő helyet.

EL QUSEIR: A repülőtértől 14 km-re északra található jelenleg ötvenezres ősi kikötőváros váltakozó gazdasági jelentőséggel bírt a történelem folyamán. Az egykori halásztelepülésen kalandozva belecsöppenünk a valódi, meghitt arab világ hangulatába. A környéken ezen kívül számos kiváló strand és szép korallzátony várja a tenger szerelmeseit.

NE HAGYJA KI!

PORT GHALIB MARINA: Gyorsan fejlődő modern, látványos jachtkikötő, közel 1000 hajó kikötésére van lehetőség. A parti sétányon üzletek kávézók, vendéglők és szórakozóhelyek sora várja a vendégeket.

RED SEA SPA & WELLNESS: A The Palace Port Ghalib épületében kialakított exkluzív wellnessközpont kiváló lehetőséget kínál a testi-lelki felfrissülésre.

WADI EL-GEMAL NEMZETI PARK: A Marsa Alamtól bő 100 km-re délre található, vadon élő tevecsordáiról elnevezett „tevék völgye” a maga 7450 négyzetkilométerével egyike az ország három nemzeti parkjának. A tengerparttól a szárazföld sivatagos belseje felé egy sor látnivalót kínál. Hamata közelében a parti sávot szegélyző korallzátonyok finom, fehér homokos fövenyükkel és az őket körülvevő türkizkék vízzel a Maldív-szigeteket idézik. A környék csodaszép korallzátonyai kiváló merülési lehetőséget kínálnak. Ezek a szigetek teljesen lakatlanok így menedéket nyújtanak vadon élő állatoknak földön és vízen. Kicsit délebbre Sattaya közelében népes delfinpopuláció él, nem ritkán velük való úszásra is lehetőség van.

MARSA ABU DABBAB: A búvárok kedvelt zarándokhelye Marsa Alam nemzetközi repülőterétől 30 km-re délre található. Az öböl homokos fenekű, az északi és déli oldalt rendkívül látványos színes korallzátony szegélyezi. Az oly kedvelt tengeri teknősök és tengeri tehén (dugong) egyik legfontosabb előfordulási helye, sőt gyakran delfinekkel is lehet találkozni.

TIPP: Keressenek egy nyugodt helyet a strandon és élvezzék Marsa Alam naplementéjét!

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK: Fedezze fel a varázslatos Egyiptomot fakultatív kirándulásaink egyikén! Tovább a fakultatív kirándulásokhoz