betöltés ...
A Nílusi hajóút programja

Útvonal 
 

7 éjszakás nílusi hajóút

 

1. Nap  ÉRKEZÉS LUXORBA

A nílusi hajóút Luxorban kezdődik. A kihajózás után egy kellemes ebéd során hangolódhat rá az útra. A Luxorba való megérkezés időpontjától függően lehetőség adódhat arra, hogy még a kihajózás előtt felfedezzék Luxort egyénileg. Étkezések és a szállás Luxorban, a hajó fedélzetén.

 

 

 

 

 

2. Nap  LUXOR

Reggeli után a világ egyik legnagyobb szakrális építményének megtekintésére kerül sor: Karnak szövevényes templom együttese a lenyűgöző oszlopsoraival. Ezután következik a gyönyörű fekvésű Luxori-templom, majd délután a hajó útnak indul, Esznán keresztül Kom Ombo felé. Étkezések és szállás a hajón.

 

 

 

 

 

3. Nap  KOM OMBO

A lehetőségeknek megfelelően a hajó útközben kiköt Edfu-ban, ahol egy rövid pihenő után tovább hajózva, Kom Ombo-ban csodálhatjuk meg a krokodilfejű Isten: Sobek, és a sólyomfejű Isten, Haroeris templomát. Az út hátralévő részében, Asszuán felé hajózva pedig lenyűgöző nílusi környezetben gyönyörködhetünk a táj szépségeiben. Étkezések és szállás a hajón.

 

 

 

 

4. Nap ASSZUÁN

Motorcsónakokkal ellátogatunk Agilika szigetére, ahol a Philae-templom található. A templomot a termékenység Istennőjének, Ízisznek szentelték és a Nílus gyöngyszemének is nevezik. Utunkat a lélegzetelállító asszuáni gáthoz folytatjuk. A gigantikus víztározó 500 kilométer hosszú. A Nílus jobb partján látható a félkész, 42 méter magas gránit obeliszk. Délután egyénileg, motorcsónakkal fedezhetik fel Asszuánt. Étkezések és szállás a hajón.

 

 

 

5. Nap ASSZUAN ÉS KÖRNYÉKE 

Ezen a napon 2 lehetőség közül lehet választani: látogatás a festői asszuáni bazárba, vagy fakultatív kirándulás Abu Simbelbe. Utóbbiban található Egyiptom két legimpozánsabb temploma: a nagyobb méretű II. Ramszesznek, a kisebbik pedig feleségének, Nefertarinak állít emléket. Mindkét templom kitűnően példázza az egyiptomi építészet sokszínűségét és egyben a technika csodáját is, mivel mindkettőt a víztározó megépítésénél egy áthelyezéssel óvták meg. Étkezések és szállás a hajón. Délután kirándulás a Kitchener-sziget botanikus kertjébe.

 

 

 

6. Nap NÍLUSI HAJÓÚT LUXORBA

Élvezze a hajó napozóteraszának kényelmét és gyönyörködjön a nílusi tájban. Késő este érjük el Luxort. Az este folyamán fakultatív keretek között élvezhető a Karnaki-templom egyedülálló fény- és hangjátéka. Étkezések és szállás a hajón.

 

 

 

 

 

7. Nap NYUGAT-THÉBA

A reggelit követően átszeljük a Nílust és Nyugat-Théba felé vesszük az irányt, ahol a Királyok-völgye tárul majd elénk. Az egyedülálló és részben jó állapotban megmaradt sziklasírok falfestményei tökéletesen visszaadják azt az ókori elképzelést, ahogyan a lélek átvándorolt a túlvilágra. (Tutanhamon sírjának meglátogatása fakultatív). A körülményeknek megfelelően lehetőség nyílik Medinet Habu-ban III. Ramszesz templomának megtekintésére. Hatsepszut csodálatos lépcsős temploma és a Memnon Kolosszus felfedezése is a program része. Étkezések és a szállás a hajón.