betöltés ...
Nílusi hajóút

Sehol sem találkozunk múlt és jelen olyan izgalmas összefonódásával, mint a Nílus mentén. Egy folyó, mely sok generáció számára alakította ki Egyiptom népének kultúráját és történelmét. A nílusi hajóút során csodálja meg a fáraók alkotta lenyűgöző építményeket és gyönyörködjön a világ leghosszabb folyója mentén elterülő természet szépségében. A Luxor és Assuán között közlekedő hajóút során számos kulturális nevezetesség várja az idelátogatókat, mint pl. a Királyok-völgye vagy az elbűvölő Karnaki templom.

KÉNYELMES MEGÉRKEZÉS & INDULÁS

A megérkezést követően vendégeink az első éjszakát/éjszakákat a választott szállodában töltik. Ezt követően klimatizált buszokkal szállítjuk el utasainkat hétfői napon Luxorba, ahonnan majd hajónk indul és megkezdődik az izgalmas és felejthetetlen Nílusi túra. Mivel az első nap kora délután megérkeznek a hajóra, lehetőség van a hátralévő időben akár a fedélzeten, akár Luxorban egy kis kikapcsolódásra.

CSODA & TAPASZTALAT

Az emberi fejlett kultúrák születésének feltárása. Élvezze testközelből az egyiptomi kultúrát és történelmet, hagyja magát lenyűgözni a lélegzetelállító építmények, sírok és műemlékek által. A Nílusi hajóút során bepillantást nyerhet a folyó mentén élő emberek mindennapi életébe is.

PIHENÉS FELSŐFOKON

Annak érdekében, hogy a sok látnivaló után teljesen ellazuljon, használja ki a lefoglalt szállás nyújtotta előnyöket is. Helyezze magát kényelembe és hagyja, hogy a tengeri szellő lágy fuvallata simogassa testét és lelkét egyaránt.

NÍLUSI KOMBINÁCIÓ - 2 HETES

7 éjszakás hajóút + 7 éjszakás tengerparti nyaralás

Részletes programleírásért kérjük kattintson IDE.

A 2 hetes nílusi kombináció magába foglal 7 éjszaka szállást valamelyik nílusi hajón, illetve 7 éjszakás elhelyezést valamelyik előre kiválasztott Red Sea Hotels szállodalánc tagjában (https://www.eti-utazas.hu/red-sea-hotels) Hurghadán vagy Makadi Bay-en. Kérjük, foglaláskor ügyeljen arra, hogy megérkezése után hétfői napon (a változtatás jogát fenntartjuk) érkezik meg Luxorba. Az Ön által lefoglalt nílusi hajóra közvetlen transzfer viszi a lefoglalt hurghadai vagy makadi bay-i szállodából, ahova a hajóút végén visszaviszi a transzfer. A pontos transzferidőt helyben tudja meg az idegenvezetőjétől.

 

Az árak tartalmazzák:

- repülőút Hurghadára és vissza, illetékkel és pótdíjakkal

- transzfer reptér-szálloda-reptér között és Hurghada/ Makadi Bay-Luxor-Hurghada/ Makadi Bay útvonalon klimatizált buszokkal

- 1 db kézi poggyász: max 5 kg/ fő és 1 db feladható poggyász: max 20 kg/ fő

- a foglalt szálloda a választott ellátással

- a foglalt hajó a választott ellátással

- angol/ német nyelvű idegenvezetés a hajón. Hurghadán/Makadi Bay-en magyar idegenvezető 

A csomagnak nem része:

 • kirándulás csomag (előre foglalás és fizetés esetén: 225 euro/felnőtt, 115 euro/gyerek 11 éves korig; helyszínen foglalás és fizetés esetén: 289 euro/ felnőtt, 145 euro/ gyerek) 
 • Luxor, Nyugat-Théba: Királyok völgye, Hatsepszut-templom, Memnon Kolosszusok, alabástrom műhely, a karnaki és a luxori templom, Papirusz Múzeum
 • Kom Ombo: Sobek-templom
 • Asszuán: asszuáni-gát, Philae-templom, Obeliszk, parfüméria 

Fakultatív programok a hajóút során:

 • Abu Simbel busszal 139 euro/ felnőtt, 72 euro/ gyerek;
 • Tutankhamon sírjának belépője 19 euro/ felnőtt, 10 EUR/ gyerek;
 • karnaki templom fény- és hangjáték shownak a belépője 60 euro/ felnőtt, 43 euro/ gyerek;
 • Philae szigeten fény- és hangjáték show 60 euro/ felnőtt, 43 euro/ gyerek;
 • nubiai falu meglátogatása: 35 euro/ felnőtt, 24 euro/ gyerek;
 • hőlégballonos repülés: egyszeri ára 119 euro
 • Kairó repülővel: az ár a légitársaságtól és a rendelkezésre álló ülőhelyek kategóriájától függ
 • További fakultatív kirándulási lehetőségekről a helyi idegenvezető tud felvilágosítást adni 

Felhívjuk figyelmét, hogy a fakultatív programokon való részvétel díját a részvételi díj nem tartalmazza, kivéve, ha a kiválasztott hajó mellett már szerepel a „kiránduláscsomagot az ár már tartalmazza” felirat. Az alábbi kiránduláscsomag a helyszínen is foglalható. A fakultatív programként szereplő programok kizárólag a helyszínen foglalhatóak. Az árak előzetes értesítés nélkül változhatnak a magasabb belépődíjak, üzemanyagárak, adók stb. miatt.

A szállodai tartózkodás során foglalható fakultatív programok listája: https://www.eti-utazas.hu/programok/fakultativ-kirandulasok/hurghada-makadi-bay

Útlemondási és baleset, betegség, poggyász biztosítás –  nem része a részvételi díjnak, egyénileg köthető.

Vízum a helyszínen fizetendő: ETI asszisztenciával 29 USD vagy 29 EUR/ fő, a repülőtéri bankablaknál egyénileg 25 dollár/ fő. 

Személyes kiadások

Borravalók a személyzetnek (kb. 30 euro/ utas)

ÁLTALÁNOS FELHÍVÁS

Fenntartjuk a jogot, hogy a körút során megadott programokat olyan mértékben módosítsuk, hogy azok lényegében ne térjenek el az eredetitől és ne rontsák a megszokott összprogramot. A helyi sajátosságok miatt az esetleges módosítások elsősorban a nílusi hajóutakat és körutazásokat érinthetik.

Az esnai zsilipet évente kétszer (legtöbbször júniusban és decemberben) 2 hétre karbantartás miatt lezárják, ezért előfordulhat, hogy a Nílusi hajóút során egy bizonyos szakaszt más járművel (klimatizált busszal) tesznek meg.

Egyiptomban a borravaló adás bevett szokás. A Nílusi hajóút során a személyzetnek szintén szoktak borravalót adni. Ezt az összeget a megérkezés napján az idegenvezető gyűjti össze és adja oda azoknak az alkalmazottaknak, akik ugyan nincsenek szem előtt (pl. a konyhán vagy a gépházban dolgoznak), de munkájukkal jelentősen hozzájárulnak az Ön tökéletes nyaralásához.

RÉSZLETES AJÁNLATKÉRÉSSEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT !

info@eti-utazas.hu/// 061-235-0901