betöltés ...
Nílusi hajóút

Sehol sem találkozunk múlt és jelen olyan izgalmas összefonódásával, mint a Nílus mentén. Egy folyó, mely sok generáció számára alakította ki Egyiptom népének kultúráját és történelmét. A nílusi hajóút során csodálja meg a fáraók alkotta lenyűgöző építményeket és gyönyörködjön a világ leghosszabb folyója mentén elterülő természet szépségében. A Luxor és Assuán között közlekedő hajóút során számos kulturális nevezetesség várja az idelátogatókat, mint pl. a Királyok-völgye vagy az elbűvölő Karnaki templom.

KÉNYELMES MEGÉRKEZÉS & INDULÁS

A megérkezést követően vendégeink az első éjszakát a választott szállodában töltik. Ezt követően klimatizált buszokkal szállítjuk el utasainkat Luxorba, ahonnan majd hajónk indul és megkezdődik az izgalmas és felejthetetlen Nílusi túra. Mivel az első nap időben megérkeznek a hajóra, lehetőség van a hátralévő időben akár a fedélzeten, akár Luxorban egy kis kikapcsolódásra.

CSODA & TAPASZTALAT

Az emberi fejlett kultúrák születésének feltárása. Élvezze testközelből az egyiptomi kultúrát és történelmet, hagyja magát lenyűgözni a lélegzetelállító építmények, sírok és műemlékek által. A Nílusi hajóút során bepillantást nyerhet a folyó mentén élő emberek mindennapi életébe is.

PIHENÉS FELSŐFOKON

Annak érdekében, hogy a sok látnivaló után teljesen ellazuljon, használja ki a lefoglalt szállás nyújtotta előnyöket is. Helyezze magát kényelembe és hagyja, hogy a tengeri szellő lány fuvallata simogassa testét és lelkét egyaránt.

NÍLUSI KOMBINÁCIÓ - 2 HETES

7 éjszakás hajóút + 7 éjszakás tengerparti nyaralás

A 2 hetes nílusi kombináció magában foglal 7 éjszaka szállást valamelyik nílusi hajón illetve 7 éjszaka elhelyezést valamelyik előre választott tengerparti szállodában Hurghadán vagy Makadi Bay-en. Kérjük, foglaláskor ügyeljen arra, hogy megérkezése után hétfői napon (a változtatás jogát fenntartjuk) érkezik meg Luxorba. Az Ön által lefoglalt nílusi hajóra közvetlen transzfer viszi a lefoglalt hurghadai vagy makadi bay-i szállodából, ahova a hajóút végén visszaviszi a transzfer. A pontos transzferidőt helyben tudja meg az idegenvezetőjétől.

AZ ETI Nílusi hajóút tartalmazza

Repülőút Hurghadára és vissza

Transzfer modern, klimatizált kisbuszokkal Hurghadából / Makadi Bay-ből Luxorba és vissza

7 éjszaka a foglalt szállodában a választott ellátással

7 éjszaka a foglalt hajón a választott ellátással

 

 

A csomagnak nem része:

Fakultatív kirándulások (előre foglalás és fizetés esetén: 170 euro/ felnőtt, 85 euro/ gyerek; helyszínen foglalás és fizetés esetén: 249 euro/ felnőtt, 125 euro/ gyerek)

Vízum (kb. 28 Euro)

Személyes kiadások

Borravaló a hajó személyzetének (kb. 30 Euro személyenként)

 

 

KIRÁNDULÁS CSOMAG

170 € /felnőtt

 85 € /gyerek

A csomag az alábbiakat tartalmazza:

LUXOR, NYUGAT THÉBA: Királyok-Völgye, Hatsepszut-templom, Memnon Kolosszus, a karnaki és luxori templom

KOM OMBO: Sobek-templom

ASSZUÁN: Asszuáni gát, Nasser-tó, Philae-templom, Obeliszk, botanikus kert megtekintése motoros hajóval

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a fakultatív programokon való részvétel díját a részvételi díj nem tartalmazza, kivéve, ha a kiválasztott hajó mellett már szerepel a „kiránduláscsomagot az ár már tartalmazza” felirat. Az alábbi kiránduláscsomag a helyszínen is foglalható. A fakultatív programként szereplő programok kizárólag a helyszínen foglalhatóak.

ÁLTALÁNOS FELHÍVÁS

Fenntartjuk a jogot, hogy a kiírt utazásban megadott programokat olyan mértékben módosítsuk, hogy azok lényegében ne térjenek el az eredetitől és ne rontsák a megszokott összprogramot. A helyi sajátosságok miatt az esetleges módosítások elsősorban a nílusi hajóutakat és körutazásokat érinthetik.

Az esnai zsilipet évente kétszer (legtöbbször júniusban és decemberben) 2 hétre karbantartás miatt lezárják, ezért előfordulhat, hogy a Nílusi hajóút során egy bizonyos szakaszt más járművel (klimatizált busszal) tesznek meg.

Egyiptomban a borravaló adás bevett szokás. A Nílusi hajóút során a személyzetnek szintén szoktak borravalót adni. Ezt az összeget a megérkezés napján az idegenvezető gyűjti össze és adja oda azoknak az alkalmazottaknak, akik ugyan nincsenek szem előtt (pl. a konyhán vagy a gépházban dolgoznak), de munkájukkal jelentősen hozzájárulnak az Ön tökéletes nyaralásához.