betöltés ...
Beutazási szabályok

EGYIPTOMI BEUTAZÁSSAL KAPCSOLATOS FONTOS INFORMÁCIÓK:

Összefoglaló leírásunkat ide kattintva érheti el!

•             Hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges! A beutazáshoz szükséges feltételek teljesítése minden esetben az utas felelőssége. Szükség esetén Egyiptom illetékes diplomáciai képviseleténél lehet érdeklődni.

•             A hivatalos beutazási feltételekről és részletekről a konzuli szolgálat honlapján tájékozódhatnak:

          https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/egyiptom

2022. június 17. napjától Egyiptom megszüntette a beutazási korlátozásokat, tehát oltási igazolás és PCR vagy antigén teszt nélkül lehet beutazni az országba.

•             Egyiptomba való belépéshez továbbra is szükség van vízumra, melyet kiérkezéskor a reptéren tudnak megvenni. Egyszeri belépésre jogosító vízum 25  USD, ETI asszisztenciával 29 EUR, többszöri belépésre jogosító vízum 60 USD. (Létezik még az ún. Sínai vízum, mely ingyenes, de nem lehet vele elhagyni a Sínai félszigetet.)

•             A VÍZUMOT már van lehetőség online is megváltani utazás előtt (Egypt e-Visa Portal: https://visa2egypt.gov.eg ). Az online kérelmet a beutazás megkezdése előtt legalább 7 nappal kell benyújtani. Az egyiptomi online vízumrendszer nem fogad el ékezetes betűt, és hibás adatbevitel esetén megtagadja a belépést az országba. Az online vízumdíj nem visszatéríthető. Az egyiptomi hatóságok hivatalos tájékoztatása szerint az online rendszer még instabil, így javasoljuk, hogy lehetőség szerint a rendszer biztossá válásáig a magyar beutazók a határon történő belépéskor, a határátkelőn vásárolják meg a vízumaikat.